Să fie oare acesta primul cui bătut în sicriul semafoarelor clasice?

SemaforCred că nu mult ne desparte de momentul în care mașinile Audi vor putea vorbi cu semafoarele, și să-ți spună astfel când este verde. Producătorul a anunțat luni faptul că modelele din 2017 vor avea o funcție care permite mașinilor să comunice cu semafoarele din câteva state din S.U.A. Așadar, când stai la semafor vei vedea o numărătoare inversă în bordul mașinii care-ți va sugera destul de precis câte secunde mai sunt până la semnalul verde.

Pom Malhotra, General Manager Audi spune că primul pas va fi integrarea vehiculelor în infrastructură: „În viitor, vom putea dezvolta această tehnologie prin intermediul navigației din mașină și va ajuta la descongestionarea circulației în zonele aglomerate. Aceste inovații vor crește gradul de eficientizare și vor conduce la timpi mai mici de tranzit”.

Audi America are de gând să înceapă implementarea acestei funcții la sfârșitul toamnei, când va selecta câteva orașe „inteligente și zone metropolitane”. Compania nu a specificat cam care ar fi orașele dintre care se vor alege cele participante la proiect, dar cu siguranță totul va fi finalizat până în 2017. Ceea ce știm sunt mașinile care se vor bucura de această funcție nouă, este vorba despre Audi Q7, Audi A4 și Audi A4 Allorad, modele construite începând cu data de 1 iulie 2016.

Între timp, Audi vrea să crească pe piața mașinilor electrice și să detroneze regina Tesla, cu planuri destul de serioase ce urmează să fie dezvoltate până în 2020, când compania ar trebui teoretic să aibă pe piață 3 mașini electrice. De asemenea, Audi dorește să investească și în dezvoltarea de tehnologie autonomă, la fel ca majoritatea celorlalte companii competitoare.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply