Motivul pentru care Apple o să renunțe într-un final la jack-ul audio

iphoneCei care urmăresc în de aproape compania Apple ajung să o înțeleagă până la urmă. Dintr-o perspectivă istorică, Apple a fost mereu învelită într-o aură a inovației. A început cu acel Mac, un dispozitiv epic ce a adus la viață GUI și mouse-ul. Totuși, nu aceste două inovații au adus faima brandului, cât renunțarea la dischetele floppy de 5.25 inch și adoptarea hard disk-urilor de 3.5 inci. Da, din cauza Apple, o întreagă industrie a trecut atunci la stocarea pe hard disk-ul de 3.5 inci.

În 1989, Apple șochează industria din nou, aducând la viață un Mac cu CD-ROM. O întreagă industrie a râs atunci de viziunea inovatoare a acestei companii, dar nefondat. La fel a pățit Apple și în momentul în care a renunțat la cutiile gri, monotone și a început să vândă acele iMacs colorate. Acestea sunt câteva dintre indiciile  conform cărora, riscurile asumate de Apple au dat roade și au împins industria într-o nouă direcție.

Cred că la fel se va întâmpla și cu acel jack audio. Renunțarea la el ar putea împinge industria într-o nouă direcție poate ceva mai apropiată de căștile wireless. Eu personal oricum nu prea mai folosesc căști cu fir de când am un headset Bluetooth  așa că sincer să fiu, nu cred că m-ar deranja atât de mult dacă subit, peste noapte, industria smartphone ar renunța la portul audio. Dacă Apple va face această mișcare mai mult ca sigur va oferi în pachetele telefoanelor și un adaptor de la Lightning la 3.5mm. În fond, audio wireless și încărcarea wireless sunt viitorul și cred că Apple va face tot ce-i stă în putință pentru a duce industria către acea direcție mai devreme sau mai târziu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.