Google pune la cale Fuchsia OS, dar oare ce va face cu el?

Fuchsia OSZvonuri recente scot în evidență faptul că Google dezvoltă un nou sistem de operare, potrivit celor de la Android Police. Acest OS nu va înlocui Android sau Chrome OS, dar va fi o opțiune pentru câteva produse rămase necunoscute momentan. Acest sistem de operare, numit Fuchsia, spre deosebire de Android și Chrome OS, nu are la bază Linux. În acest moment, Google nu dă prea multe detalii despre acest sistem de operare, descrierea pe care o găsim pe pagina GitHub este destul de sumară: „Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).”

Potrivit Android Police, kernelul Magenta al acestui OS ar permite întrebuințarea lui pe calculatoare și laptopuri, dar și pe brățări fitness. Fuchsia poate să ruleze pe procesoare de 32 sau 64 de biți – inclusiv pe Raspberry Pi 3 – și la primă impresie este foarte probabil ca acest OS să poată înlocui Android-ul sau Chrome OS fără mari probleme, dar deocamdată este destul de devreme. Acum, de ce Google lucrează la un nou sistem de operare, speculațiile sugerează că ar căuta ceva mai simplu pentru dispozitive care nu suportă un Linux prea avansat. Teoretic, Fuchsia ar putea să funcționeze excelent cu dispozitive destul de sărace în specificații precum routerul OnHub al celor de la Google.

Este de asemenea posibil ca Google să fie interesat de un nou OS doar pentru că poate, pentru că are bani de investiții și pentru că dorește să mai diversifice puțin piața. Conform spuselor celor de la Android Police, Google folosește foarte bine atât Android cât și Chrome OS, iar construcția unui nou sistem de operare de la zero o să coste și o să dureze destul de mult. E posibil ca Google să nu folosească niciodată acest OS în curtea proprie, rămâne de văzut ce va face cu el mai exact.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.