Ar putea ascensoarele auto să rezolve problema aglomerației în București?

ascensor autoBucureștiul ca orice altă metropolă din lumea asta, are o problemă cu parcările. Ei bine, la noi este mai grav pentru că nu există parcări subterane sau supraterane sau dacă există oamenii nu doresc să plătească pentru ele. Păi nu am avut noi știre la TV cu o ditamai parcare subterană în București goală, dar pe strada cu pricina fiind mașinile înghesuite asemenea unor chibrituri?

Și totuși, cum s-ar putea rezolva chestia asta cu aglomerația? E clar că pe stradă nu e loc de circulație din cauza mașinilor parcate. Oamenii trebuie să se ducă la muncă și normal că-și vor lăsa mașinile parcate neregulamentar undeva mai aproape de locul de muncă, nu are altfel nici un rost să mai ai mașină dacă o lași parcată într-un loc de unde mai faci 30 de minute pe jos până la muncă, nu?

Am văzut un ascensor auto foarte tare la o firmă de curierat și cred că dacă toate firmele din București care au posibilitatea să monteze așa ceva în incintă ar opta pentru el, cu siguranță pe timp de zi traficul în București ar fi mult mai lejer. Păi cum ar fi ca cei 30 de angajați care vin zilnic la muncă să-și bage mașinile înăuntru, una peste alta în loc să le țină afară pe stradă?

Cred că soluția asta ar rezolva o mare parte a aglomerației de peste zi din acest oraș suprapopulat. Se estima cândva că ar exista undeva la 2.5 milioane de mașini în București și doar 500.000 de locuri de parcare oficiale. E clar că cei care ar opta pentru a-și construi propria parcare subterană pe bază de ascensoare auto ar avea foarte mult e de câștigat. Din păcate foarte puține firme fac acest pas.

Știu, se poate implementa doar dacă activitatea se desfășoară într-o casă unde există un spațiu destul de generos pe la demisol sau prin altă parte. Într-un bloc de locuințe din păcate parcarea subterană rămâne singura soluție plauzibilă dar totuși, cred cu tărie că dacă aceste parcări bazate pe un ascensor auto ar fi implementate unde se poate, s-ar rezolva în mare marte problema circulației pe timp de zi din București și din celelalte orașe aglomerate din țară.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.