De ce reclamele prin Junk Mail încă există? Pentru că inteligența artificială nu este dezvoltată

spamIstoria Junk Mail datează din vremurile în care nu exista publicitate targetată. Toate companiile cumpărau milioane de adrese și sperau ca la finalul unei campanii publicitare prin e-mail, să aibă o rată a conversiei undeva la 2-3%. Ei bine, în ziua de azi există publicitate targetată, așa că de ce mai există Junk Mail? Culmea este că majoritatea companiilor de renume din lume folosesc încă publicitatea prin email.

Dacă mă uit pe mail o să văd reclame la fuste, rochii, pastile de potență, cârciumi și așa mai departe, lucruri care pe mine unul NU MĂ INTERESEAZĂ. Cu siguranță nu am discutat măcar despre așa ceva pe forumuri sau nici măcar în social media, așa că de ce continui să primesc asemenea reclame din moment ce nu mă interesează? În fiecare zi primesc zeci de asemenea mesaje și le șterg imediat, nici măcar nu le deschid. Le deschid doar pe cele care au legătură cu ceva ce mă interesează.

Junk mail este mai mult decât o simplă problemă atâta timp cât Amazon și Google sunt cam  singurele companii capabile să livreze publicitate targetată, bine, Google mai dă rateuri din când în când. Momentan, nu cred că există soluție chiar dacă multe companii în acest moment încearcă marea cu degetul pentru că totul se leagă de capacitatea de dezvoltare a inteligenței artificiale capabile să identifice corect interesele oamenilor.

Stephen Upstone, CEO și co-fondator al LoopMe, spune pentru Digital Marketing Magazine:

„Inteligența artificială este viitorul industriei publicitare, nu un add-n sau o nișă. Este o componentă fundamentală a fiecărei campanii în parte și implementând această tehnologie peste tot, nu doar îmbunătățim rezultatele campaniilor pe termen scurt, dar va fi o experiență foarte plăcută pe termen mediu și lung”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.