Cum îți dai seama dacă un calculator poate să ruleze Windows 10?

Windows 10 a fost lansat în urmă cu 1 an și a fost oferit gratuit pentru clienții Microsoft care dețineau deja o licență validă pentru Windows 8 și Windows 8.1. Am discutat mai devreme despre istoria acestui sistem de operare oferit de Microsoft dar și despre 10 motive pentru care ar trebui să faci upgrade. În cele ce urmează vom discuta puțin despre care sunt cerințele de bază ale acestui sistem de operare ce a împlinit astăzi un an de existență.

Specificațiile minime anunțate de Microsoft

Procesor: 1 GHz sau mai puternic

Memorie RAM: 2 GB pentru ambele versiuni, de 32/64 biți

Hard disk: 16 GB liber pentru versiunea de 32 de biți sau 20 GB pentru cea de 64

Video: Minim DirectX 9 sau driver WDDM 1.0

Rezoluție minimă: 800 x 600

Privind aceste specificații, realizezi probabil că Windows 10 nu este un OS pretențios. Așa este. Va fi imposibil de rulat doar dacă ai un calculator vechi de 15-20 de ani, foarte vechi. Referitor la cerința minimă a procesorului de 1 Ghz, nu uitați că Intel face procesoare Atom cu capacități în jurul acestei cifre de ani de zile și nu au fost niciodată probleme.

Da, Windows 10 rulează cu 2 GB Ram doar, nu ai nevoie de mai mult dar probabil că pe 4 GB calculatorul se va mișca cel mai bine, ținând cont de cât de multă memorie consumă Chrome în ziua de azi. De asemenea, încă o cerință minimă pentru a rula acest OES se leagă de existența TMP 2.0 (Trusted Platform Module) implementat în firmware sau în procesor. Acest TMP ajută Windows să rețină chei criptografice.

Acestea sunt cerințele minime pe care le veți avea de înfruntat cu Windows 10… Acest OS va rula pe orice atâta timp cât calculatorul cu pricina nu a fost folosit în cel de-al Doilea Război Mondial…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.