Cabinetele metalice de tip RACK 19″-instalarea rapidă, ușoară dar și elegantă a echipamentelor electronice

r912021

Cabinetele metalice de tip RACK 19″ sunt printre cele mai populare rack-uri utilizate în instalațiile profesionale, cât și în sistemele “de acasă” ale utilizatorilor obișnuiți.

Cabinetele RACK 19″ sunt ideale pentru instalarea serverelor, headend-urilor, switch-urilor, consolelor de comandă pentru servere sau a dispozitivelor optice de rețea. Pot totodată fi montate și echipamentele care nu aderă la standardul de lungime 19″ cum ar fi multiswitch-urile, amplificatoarele RF, modulatoarele sau DVR-uri.

Elegante și funcționale, acestea sunt proiectate pentru echipamentele care au carcasa exterioară compatibilă cu standardul RACK 19″ (482.6 mm).

Înălțimea dispozitivelor și a echipamentelor auxiliare este standardizată ca multiplu de unitate rack (‘U’ = 1.75″ = 44.45 mm).

Capacitatea unui rack este determinată de înălțimea sa, măsurată, de asemenea, în unități ‘U’. Un alt parametru important al dulapului de tip RACK este adâncimea sa (dimensiunea externă), dată în milimetri: 450 mm, 600 mm, 800 mm. Acesta caracteristică este importantă mai ales pentru echipamentele mai mari, cum ar fi computerele sau DVR-urile.

Este important să se cunoască adâncimea dispozitivelor ce urmează a fi instalate precum și spațiul necesar cablării acestora, în vederea alegerii unui rack potrivit.

Prețul unui cabinet rack de 19 inch variază între 500 și 4000 ron.

Cabinetul / dulapul de tip RACK poate fi de 2 tipuri: suspendat sau pe podea.

 

Cabinete RACK 19″ Suspendate – Principalele Caracteristici:

Cabinetele Rack suspendate se montează pe un suport de perete, cu ajutorul unor bolțuri, în cca. 10 minute (o singură persoană). Acestea au adâncimea de  450 mm sau  600 mm și sunt prevăzute cu găuri pentru cabluri în panoul din spate, în partea de sus, în partea de jos, precum și cu găuri pentru ventilare în panourile laterale și în uși.

Cabinetele Rack suspendate au panourile laterale și pe cel din spate detașabile și permit deschiderea ușii frontale pe stânga/dreapta. Permit instalarea de ventilatoare și sunt prevăzute cu conector pentru împământare.

Cabinete RACK 19″ pe Podea – Principalele Caracteristici:

Cabinetele Rack pe podea au adâncimea și lățimea de 600 mm sau 800 mm, în funcție de model. Se instalează rapid, în cca. 10 minute. Sunt prevăzute cu găuri pentru cabluri în partea de sus și de jos și cu găuri pentru ventilare în panourile laterale, în ușa din față și în panoul din spate. Panourile laterale sunt detașabile. Rack-ul de 800mm are două organizatoare verticale pentru cabluri.

Cabinetul metalic se poate deplasa către locația de instalare pe roți, iar apoi asigurat în poziția dorită prin desurubarea a 4 picioare până când acestea fac contact cu podeaua. Permit instalarea de ventilatoare și sunt prevăzute cu conector pentru împământare.

Cabinetele metalice de tip RACK 19″ permit o instalarea rapidă, ușoară dar și elegantă a echipamentelor electronice.

Rack-uri pentru servere

r9120161++

Cabinetele rack pentru servere ar trebui să aibă ușile metalice perforate față și spate pentru a permite răcirea echipamentelor montate, folosind ca sursă de ventilație aparatul de aer condiționat instalat în camera serverului.  În plus, se pot monta ventilatoare pentru a forța ventilația.

Nu necesită personal specializat pentru instalare. Asamblarea cabinetului metalic pentru server durează în jur de 80 de minute.

Urmărește acest scurt videoclip în care sunt prezentate etapele de montare a unui rack metalic de 19”:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.