Tesla cumpără SolarCity pentru suma de 2.6 miliarde de dolari

solarcityTesla cumpără SolarCity pentru suma de 2.6 miliarde de dolari. În iunie, producătorul auto a lansat o ofertă pentru SolarCity, cu scopul de a putea să implementeze surse alternative de energie drept surse primare de încărcare pentru mașinile Tesla. Doar taxele tranzacției se duc undeva la 200 de milioane de dolari, ceea ce împing înspre 2.8 miliarde valoarea totală a tranzacției.

„Energia solară  și capacitatea de stocare în baterii se potrivesc mănușă. Drept o singură companie Tesla(stocare) + SolarCity(producție de energie solară), se poate crea un produs ce poate fi implementat în sfera comercială, rezidențială și care poate îmbunătăți modul în care energia este produsă, stocată și consumată” spune Elon Musk, CEO Tesla.

Compania SolarCity se ocupă în acest moment de instalarea de panouri solare în zone rezidențiale și a intrat în vizorul Tesla încă din 2011, când Google a investit aici peste 250 de milioane de dolari. Pe viitor, soluțiile SolarCity vor fi implementate în autoturismele Tesla. Pentru viitorii posesori de autovehicule electrice, asta înseamnă să împuște 2 iepuri dintr-o singură lovitură: un autoturism electric autonomie mult mai mare și un generator de energie electrică pentru acasă.

„Acum este momentul să unim cele două companii: Tesla se pregătește să implementeze produsele Powerwall și Powerpack destinate stocării de energie, iar SolarCity se pregătește să aducă pe piață noua generație de soluții destinate captării de energie solară. Unind cele două companii putem obține mai multă eficiență și să integrăm perfect produsele” mai spune Elon Musk.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.