Nvidia lansează o nouă placă video luna ce vine

Titan XEste vorba despre o nouă Titan X. Mai precis 12 miliarde de tranzistori, 3584 CUDA cores la 1.53 Ghz (3072 cores la 1.08 Ghz avea versiunea precedentă de Titan X), 12 GB GDDR5X și peste 10 teraflops în materie de performanta brută. Prețul? Undeva la 1200 de dolari.

Nebunia cu această placă video a fost precedată de un pariu care sună cam așa:

Brian Kelleher, cel mai bun inginer al nostru, a făcut pariu cu CEO Jen-Hsun Huang că se pot scoate peste 10 teraflops dintr-un singur cip. Jen-Hsun Huang a crezut că omul e nebun.” Spune Nvidia într-o postare pe blog.

„Ei bine, am reușit. Rezultatul este nebunesc iar începând de azi, Jen-Hsun Huang îi datorează lui Brian 1 dolar”

În timpul unei întâlniri de miercuri a experților de la Universitatea Stanford, CEO Nvidia a prezentat placa video Titan X lui Andrew Ng. În urmă cu 4 ani, acest Ng a pus umărul destul de serios la dezvoltarea inteligenței artificiale folosind GPU drept neuroni artificiali.

Dacă ești un cercetător, având acces la o mașină de două ori mai rapidă decât tine, poți să fii de două ori mai productiv” spune Ng publicului adunat la întâlnire.

Unii participanți vor putea să profite de această putere de calcul uimitoare întrucât Huang a adus cu el câteva plăci Titan X pe care le-a dat cercetătorilor. Cei care nu au apucat una și au nevoie de ea trebuie să mai aștepte până pe data de 2 august, când placa va fi lansată în mod oficial și va putea fi cumpărată contra sumei de 1200 de dolari.

La începutul acestei luni, Nvidia a anunțat cea de-a treia placă video cu arhitectură Pascal. Este vorba despre Nvidia GTX 1080, venită după GTX 1060 și GTX 1070.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.