Apple pune umărul la neutralizarea KickassTorrents

Autoritățile din Statele Unite au arestat proprietarul KickassTorrents, un site de file sharing de top. Numele lui este Artem Vaulin și a fost reținut miercurea trecută în Polonia fiind acuzat de infracțiuni ce țin de criminalitatea cibernetică și încălcarea drepturilor de autor. Se pare că Artem a făcut un prejudiciu de peste 1 miliard de dolari, bani simbolizând drepturi de autor.

Ucraineanul în vârstă de 30 de ani se baza pe servere din diferite țări inclusiv Statele Unite și și-a mutat domeniile în urma diferitelor interziceri primite în procese civile din Belgia, Danemarca, Irlanda, Italia, Malaysia și Marea Britanie. Arestarea lui Artem în Polonia demonstrează faptul că aceste infracțiuni cibernetice nu se pot ascunde de justiție.

Un tribunal federal din Chicago  a ordonat confiscarea unui cont bancar și câteva nume de domenii asociate cu KAT. Statele Unite au cerut de asemenea extrădarea.

Conform declarațiilor apărute pe TorrentFreak, plângerea formulată împotriva KickassTorrents scoate la iveală faptul că Apple a pus umărul la această operațiune a FBI-ului. Cupertino a oferit datele personale ale lui Artem obținute în urma unei adrese de IP folosită pentru tranzacții iTunes, legată de contul de Facebook al KAT.

Potrivit Engaget, agenții au putut obține dovezi de pe Facebook ce atestă faptul că “official.KAT.fanclub.” este asociat aproape 100% cu KAT. Timp de 8 ani, KAT a permis utilizatorilor să reproducă și să distribuie sute de milioane de filme, spectacole TV, muzică, provocând un prejudiciu de peste 1 miliard de dolari în drepturi de autor.  De asemenea KAT este pe locul 69 în lume în ceea ce privește traficul, a întrecut chiar și celebrul The Pirate Bay.KickassTorrents

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.