Twitch.tv bate primul cui în cosciugul Flash

Twitch.tvTwitch avansează încet dar sigur către momentul în care va abandona complet Flash. Serviciul destinat online streaming  a anunțat astăzi că utilizatorii care se abonează la funcția Turbo vor avea acces la un player HTML5, la care se lucrează de aproape un an de zile.

Abonații Turbo vor vedea un popup în meniul de setări ale streamurilor de pe Twitch. Deocamdată nu se știe câți sunt la număr abonații Turbo sau câți dintre aceștia sunt cei care au acces la HTML5 beta, însă cred că e vorba despre foarte puțini oameni, chiar dacă numărul total al celor care folosesc twitch.tv lunar se ridică la 100 de milioane.

Un an de dezvoltare pentru a veni cu un mic asemenea beta, poate suna puțin aiurea, dar Twitch spune că acest player HTML5 este cea mai cerută funcție de către utilizatori, așa că e de înțeles de ce s-a lucrat atât de mult la ea. Abonații la Twitch Turbo plătesc lunar 8.99 dolari și primesc în schimb conținut fără reclame. Astfel, prin intermediul acestor abonați, Twitch testează noul player înainte de implementarea lui pentru toată lumea.

Cei care au primit acest beta pentru HTML5 vor resimți o experiență de utilizare mai bună per total. Video-urile se vor încărca ceva mai repede și stream-urile care transmit în 60 FPS vor fi mult mai stabile. După ce trece perioada de testare Beta, toți utilizatorii Turbo vor primi acest player căci deocamdată doar o parte dintre aceștia a au fost selectați pentru programul de testare beta, urmați apoi de utilizatorii normali.

Pe Reddit, utilizatorii Turbo care au testat player-ul sunt foarte mulțumiți.

Pe un monitor cu rezoluție foarte mare 3200×1800, se vede o îmbunătățire semnificativă pe Google Chrome. Calculatorul este foarte silențios și nu se pierd frame-uri la 1080/60 fps”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.