NVIDIA lansează VR Funhouse pe Steam

509269-nvidia-vr-funhouseRealitatea virtuală începe să devină o realitate tot mai vie a vremurilor pe care le trăim. Astăzi, cei de la NVIDIA au lansat un joculeț cel puțin senzațional numit VR Funhouse și are două scopuri potrivit companiei.

„În primul rând, am vrut să fie ceva distractiv, de care să se bucure oameni de toate vârstele nu doar cei mici. În al doilea rând, jocul a fost creat pentru a demonstra cât de captivantă poate fii realitatea virtuală în momentul în care simulările fizice  sunt integrate în experiența de utilizare” spune Victoria Rege, developer NVIDIA VR.

Potrivit lui Rage, Nvidia lucrează la un SDK ce permite simulări fizice precise a unui mediu 3D de vreo 10 ani, muncă integrată până acum în jocurile PC și console.

„Când am văzut primele jocuri VR am realizat că le lipsește ceva: nu existau simulări fizice. Pentru că realitatea virtuală te plasează pe tine în mijlocul acțiunii și-ți oferă posibilitatea să interacționezi cu mediul înconjurător, e imperios necesar ca acele obiecte cu care se interacționează să se comporte într-un fel cât mai natural. Spre deosebire de jocurile pe calculator tradiționale, fizica realității virtuale trebuie să te învăluie, să te cuprindă, nu e vorba doar despre efecte vizuale aici” spune Victoria.

Nvidia numește VR Funhouse „o experiență entuziastă” și recomandă pentru cei care doresc să joace  o placă video GeForce GTX 980 Ti sau un GPU din seria GeForce 10. Pentru cea mai bună experiență de utilizare Nvidia recomand GeForce GTX 1080s.

Jocul va fi open-source pe la finalul verii iar developerii sunt încurajați să-și facă de cap cu el.

„Încurajăm developerii, entuziaștii, artiștii din industria VR și gaming să-și construiască propriile jocuri cu acest SDK” spune Victoria Rege.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.