Nvidia GTX 1060 – placa video capabilă să ruleze realitate virtuală care nu te bagă-n faliment

Nvidia GTX 1060Nu cu mult timp în urmă, cei de la Nvidia au anunțat cea de-a treia placă video cu chipset Pascal – GeForce GTX 1060. Placa are un preț de 249 dolari (în România se va vinde probabil cu 1500 RON) și oferă 6 GB GDDR5, cu o viteză de 1.7 GHz cu posibilitatea de a atinge 2.0 GHZ via overclocking. Ca și performanță, este comparabilă cu mult mai scumpa GTX 980.

Astfel, această placă video va fi destul de interesantă pentru cei care doresc să se bucure de realitate virtuală dar nu vor să cheltuie peste 2500 – 3000 de lei pentru o placă video. Ca și restul plăcilor video cu arhitectură Pascal, GTX 1060 nu are nevoie de mai mult de 120w pentru a rula jocuri VR sau pentru a oferi performanță ridicată via DirectX 11/12 în jocuri.

Arhitectura Pascal este extraordinară pentru că este mult mai mică decât generațiile precedente. Din moment ce folosește tranzistori de doar 16 nanometri, e clar că va fi mult mai performantă decât plăcile precedente construite pe tehnologie de 28 nanometri. Placa video GTX 1060 va fi pusă în vânzare începând cu data de 19 iulie și va fi fabricată de Asus, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY, și Zotac.

Nvidia GTX 1060 este compatibilă cu Ansel, unealta cu ajutorul căreia poți înregistra gameplay la 360 de grade. Desigur, acest lucru va fi posibil dacă producătorii de jocuri se vor conforma și vor implementa modificările necesare asupra jocurilor.

Două titluri deja compatibile cu acest gameplay recording în 360 de grade sunt Mirror’s Edge: Catalyst și Witcher 3 și alte 30 sunt pe vine conform spuselor Nvidia CEO Jen-Hsun Huang.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.