Jocuri care încearcă să țină copiii departe de pușcărie

În 2014, potrivit Biroului de Statistică, aproximativ 1.5 milioane de persoane se aflau în închisoare în SUA, cu un cost anual de 30.000 de dolari/persoană. Dintre aceștia, aproximativ 54.000 sunt copii sub 18 ani. Majoritatea copiilor aflați în închisoare suferă de deficiență de atenție, ADHD, instabilitate emoțională și s-a ajuns la concluzia că uneori, jocurile video pot corecta aceste probleme.

Un pionier în acest domeniu este Blue Marble, un producător de jocuri video adus la viață în 2010 de către CEO Dr. Sheryl Flynn. Este o firmă privată, dar susținută de  US Army Medical Research and Materiel Command, ce este interesată de cercetările pe parte de remedierea daunelor cerebrale. Blue Marble a dezvoltat o serie de jocuri precum REST (poate fi descărcat pe Android sau iOS), care pare să ajute destul de mult în recuperare.

Blue Marble declară:

Suntem specializați în dezvoltarea de softuri care re-antrenează creierul” spune COO Chris Ashford, un fost pilor de avion în marina americană (a pilotat un F18). Am specificat care este trecutul lui ca să vă dați seama cât de importante sunt simulările și jocurile pentru antrenarea dexterității și a simțurilor.

Blue Marble este renumită pentru jocul Tresure of Bell Island, un joc de acțiune bazat pe supraviețuire ce necesită memorie, percepție vizuală, putere de decizie și nu în ultimul rând atenție sporită. Este foarte recomandat celor care au suferit avarii cerebrale și au nevoie de recuperare. Acțiunea din joc este înregistrată pe server apoi analizată de un medic pentru a observa îmbunătățirea în timp. De asemenea, aceste jocuri pot ține la distanță de probleme copiii cu deficite de atenție, ADHD, instabilitate emoțională, lucru dovedit științific de cei de la Blue Marble.Tresure of Bell Island

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.