E oficial, Verizon va cumpărat Yahoo pentru 4.8 miliarde de dolari

yahooVineri a apărut zvonul acesta, dar acum este oficial: Luni, Verizon Communications a anunțat intenția de a cumpăra Yahoo pentru suma de aproximativ 4.83 miliarde de dolari. Oricum, achiziția nu include și acțiunile pe care Yahoo le are la Alibaba sau Yahoo Japonia. Drept urmare Yahoo își va schimba numele și va deveni o companie axată pe publicitate și investiții.

Afacerea – condiționată de niște clauze destul de interesante ce culminează cu acordul acționarilor – se așteaptă a fi pecetluită în primele 3 luni ale anului viitor, 2017. Până atunci, Yahoo va continua să facă ceea ce făcea și până acum.

Într-o declarație, CEO Verizon Lowell McAdam afirmă: „Această achiziție va pune Yahoo într-o poziție foarte competitivă pentru o companie mobilă mondială de top, și va accelera profitul survenit din publicitate digitală”.

Mișcarea vine după ce Verizon a cumpărat AOL pentru 4.4 miliarde de dolari, în luna mai. Odată ce va face parte din Verizon, Yahoo va fi integrat cu AOL sub atenta îndrumare a lui Marni Walden, EVP la Verizon, responsabil pentru dezvoltarea produselor și căutarea de noi oportunități.

Yahoo și AOL au fost foarte populare pe internet de-a lungul timpului. Contopirea celor două și implicit cu Verizon  va deschide un nou capitol pentru noi și ne va ajuta să facem progrese în lumea mobilă” spune Yahoo CEO Marissa Mayer.

Mayer este un fost director Google care a venit drept CEO la Yahoo în urmă cu vreo 4 ani, prin 2012 și va rămâne la Yahoo și după ce firma va fi preluată de Verizon.

„Eu am de gând să rămân îmi place Yahoo și cred în acest business. E important pentru mine să mă văd inclusă în noul capitol Yahoo” spune Mayer.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.