Ai un PFA? Iată cum alegi softul cu care să-ți faci contabilitatea

pfaPFA-urile au un regim mai special, spre deosebire de SRL-uri unde este obligatoriu un contabil autorizat. PFA-urile nu necesită contabil dar asta nu înseamnă că nu au de-a face cu contabilitatea. Contabilitatea la PFA o poate ține orice persoană indiferent de studii dar pentru a face treaba asta bine ai nevoie de un soft care să corespundă din câteva puncte de vedere.

S-au dus vremurile în care erau la modă registrele, s-au dus vremurile pixului și hârtiei. Astăzi totul se face pe calculator și în cele ce urmează vom discuta despre cum trebuie să alegi softul cu care să-ți ții contabilitatea la PFA.

3 sfaturi în achiziționarea unui program de contabilitate pentru PFA

  1. Softul trebuie să fie intuitiv și simplu de folosit. De cele mai multe ori, oamenii care au un PFA habar nu au habar de contabilitate (cazul meu de asemenea). Astfel, au nevoie de un soft SIMPLU și foarte intuitiv care să-i ajute, nu să-i încurce. Am văzut vreo 3 variante de softuri, programe de contabilitate pentru PFA iar Ciel mi se pare cel mai simplu de folosit.
  2. Softul trebuie să fie suficient de ieftin. Nu avantajează pe nimeni un soft care costă mii de lei. De cele mai multe ori, PFA-urile nu sunt genul de business-uri care să învârtă milioane de euro, așa că este destul de important prețul. Maxim 1000 de lei pentru un soft PFA este suma pe care eu unul, ca deținător de asemenea afacere aș fi dispus să o plătesc, nici un leu în plus iar programul celor de la Ciel se încadrează.
  3. Trebuie să existe suport tehnic și îndrumare. Vor fi momente în care nu vei știi cum să faci o factură sau cum să completezi anumite date. Dacă există ajutorul din partea celor care au conceput softul totul este mult mai simplu, mai ales dacă softul cu pricina face singur declarațiile pentru PFA, cele 4 declarații de la început de an.

Așadar, softul care se încadrează în cele 3 mari cerințe de mai sus este cel vândut de Ciel și eu unul cred că merită banii. Este disponibilă și sub formă de abonament, așa că nu se va simți nimeni legat de glie cu el.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.