Decizie controversată în tribunal: Bitcoinii NU sunt bani

Bitcoinii nu sunt bani reali, potrivit unui judecător din Florida, Statele Unite.

Teresa Mary Pooler, judecător în cadrul Tribunalului din Miami a luat luni o decizie destul de controversată care s-ar putea să arunce în aer interneții. Aceasta a decis că bitcoinii nu sunt bani reali din moment ce nu sunt deținuți de o națiune sau de către o bancă și nu pot fi ascunși la saltea.

Oricât de ciudată sau amuzantă ar părea să fie afirmația, vă asigur că totul s-a întâmplat. Cazul în cauză acuza un bărbat de spălare de bani. Acesta a încercat să vândă bitcoini în valoare de 1500 de dolari unor detectivi care i-au spus că doresc să cumpere cu ei numere de cărți de credit furate.

„Curtea nu este expert economic, dar, este foarte clar faptul că orice om cu minime cunoștințe în materie, poate înțelege că bitcoinii au o cale lungă de parcurs până să ajungă bani reali” se spune în sentință.

Decizia, care s-ar putea să pună pe jar fanii sau utilizatorii Bitcoin, a fost în favoarea acuzatului  Michell Espinoza. Din moment ce bitcoinii nu sunt bani reali, nu s-au întrunit elementele spălării de bani.

Bitcoinii, niște bani virtuali minați cu ajutorul calculatoarelor, pot fi însă convertiți în bani reali iar proprietarii pot să cumpere cu ei produse de pe site-uri e-commerce. Unul dintre cele mai celebre site-uri care acceptă plata Bitcoin este Overstock.com.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.