În sfârșit, Prisma ajunge pe Android

Aplicația de editat foto Prisma a fost lansată și pentru platforma Android în decursul zilei de duminică. Programul bazat pe inteligență artificială transformă fotografiile în opere de artă digitală folosind stilurile celebrilor artiști pictori. Din păcate, la doar o zi de la apariția în Play Store, aplicația a fost oprită.

„Ne cerem scuze pentru inconveniențe. Vom fi LIVE din nou în curând. Vă mulțumim pentru înțelegere,” se spune într-un tweet luni.

Nu s-a spus nimic despre motivul pentru care aplicația a fost offline, dar nu cred că ar fi greu de intuit: avalul de utilizatori veniți de pe Android care încercau să-și transforme ale lor selfie într-un veritabil Rembrandt. Pe iOS a funcționat corect. În acest moment aplicația are deja aproape 80.000 de descărcări.

Prisma a ajuns pe iOS luna trecută, venind cu niște algoritmi complicați ce permit transformarea simplelor fotografii în ilustrații lucrate de Edvard Munch, Roy Lichtenstein, Piet Mondrian, Hokusai și mulți alții. Ca și pe Instagram, utilizatorii pot să facă o poză nouă sau să editeze una deja făcută aplicând un simplu filtru. Încărcarea filtrelor este destul de greoaie, uneori durează până la 20 de secunde așa că dacă vreți să folosiți aplicația asigurați-vă că aveți măcar o conexiune bună la internet. Tot ce trebuie să faci este să cauți un filtru care-și place și apoi să dai capodoperei un share pe social media.

„O combinație unică de inteligență artificială și rețele neuronale ajută la transformarea unor simple amintiri în adevărate opere de artă” spune descrierea aplicației din Play Store.prisma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.