Facebook și Google blochează automat conținutul extremist

CounterExtremism_logoDacă postezi material pentru care nu deții drepturi de autor pe Facebook, precum muzică sau clipuri video, sunt șanse destul de mari ca pe viitor, sistemul anti furt ce va fi implementat de Facebook, să descopere grozăvia ta din pricina amprentei imprimate pe fișierul uploadat.

Dacă această amprentă se potrivește cu lista de materiale pentru care se cunosc clar drepturile de autor, clipul tău va fi șters. Și chestia asta este valabilă și pe alte platforme precum YouTube, unde există programul numit Content ID ce veghează strașnic zi de zi asupra drepturilor de autor.

Noi zvonuri scot la iveală faptul că marile rețele sociale pregătesc întorc armele și spre conținutul extremist sau violent. Chiar dacă clipurile nu vor putea fi șterse pentru că nu discutăm despre drepturi de autor, acestea vor fi servite poliției drept dovezi pentru cei care răspândesc același conținut deși a mai fost blocat de Facebook. Chiar dacă nici Google nici Facebook nu fac declarații publice în legătură cu aceste acțiuni, sunt sigur că în scurt timp vom avea un update oficial, după ce se va clarifica exact ce conținut trebuie interzis și ce conținut trebuie permis.

The Counter Extremism Project

The Counter Extremism Project reprezintă un ONG care a creat o tehnologie specială cu ajutorul căreia rețelele de socializare pot implementa ordinea printre conturi. Nu știm deocamdată dacă marile companii vor folosi această tehnologie, însă CEO The Counter Extremism Project, Mark Wallace, afirmă:

„Președintele Obama are dreptate, videoclipurile celor de la ISIS sunt mult prea accesibile pe întreg internetul. Știm asta de mult timp și în ciuda bunelor intenții ale companiilor din social media, problema s-a agravat în loc să se rezolve. Credem că în acest moment avem o unealtă cu ajutorul căreia putem inversa trendul, această unealtă va îngreuna foarte mult eforturile unora să uplaodeze conținut violent  sau extremist pe internet”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.