Căutările „Brexit” au explodat pe Google după votul istoric

BrexitDe obicei, articolele despre politică sunt cele mai căutate potrivit unor rapoarte Google iar cele legate de Brexit nu fac nici o excepție. Votul istoric prin intermediul căruia Marea Britanie a decis să se rupă de Uniunea Europeană a ținut topul căutărilor pe Google peste tot în lume, chiar și în Statele Unite. Gibraltarul a fost prima regiune ce aparține de UK ce a dezvăluit rezultatul referendumului. După ce s-a răspândit vestea că Gibraltarul a afișat rezultatele, pe Google a crescut în căutări cu 680% expresia „Move to Gibraltar” (mutare în Gibraltar).

Irlanda a fost văzută drept o viitoare țară  pentru o posibilă imigrare a englezilor nemulțumiți de rezultatul votului, căutarea care a crescut cu 100% în cazul lor este „getting an Irish passport” (obținerea unui pașaport irlandez).

După ce Prim Ministrul David Cameron a demisionat, internetul a avut din nou un spike în căutări pentru “Who will replace David Cameron?” (cine îl va înlocui pe David Cameron). La nivel mondial, căutările cele mai intense au avut legătură cu economia. Astfel, interes crescut a fost pentru “pound sterling” – moneda Marii Britanii, căutare ce a atins cel mai înalt nivel din ultimii 12 ani. Un spike de 500% a avut și „buy gold” – cumpără aur.

În Statele Unite, interes mare pentru referendum a fost în Nord și pe Coasta de Vest. De asemenea, în San Francisco , New York și Washington, D.C au căutat masiv termenul „Brexit” pe Google.

Google urmărește interesul pentru referendumul britanic din februarie 2016 și a nominalizat rezultatul printr-o cifră de la 0 la 100.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.