Pentru a prezenta noua mașină, Bentley a creat o imagine de 53.000 de megapixeli

Bentley Marți, fabricantul de mașini de lux a dezvăluit publicului ceva ceea ce se cheamă „cea mai extraordinară poză a unei mașini”, în prim plan fiind noul Mulsanne . De ce este imaginea cu pricina atât de extraordinară? Ei bine, pentru că este compusă din 53 de miliarde de pixeli. Da, miliarde.

Imaginea gigapixel ce prezintă Mulsanne-ul bicolor pe podul de la San Francisco, a fost concepută folosind o tehnologie dezvoltată de NASA. Însuși robotul Curiosity o are la bord permițându-i să facă fotografii panoramice pe Marte. Imaginea rezultată în cazul celor de la Bentley este atât de mare încât îți permite să dai zoom de la 700 de metri distanță pentru a putea vedea cele 4500 de cusături ce alcătuiesc logo-ul mașinii de pe scaunul interior. Acest nivel de detaliu este incredibil  și au fost necesare 700 de imagini individuale făcute din aceeași locație și lipite digital între ele.

Compusă din aproximativ 53 de miliarde de pixeli – 53.000 de megapixeli, imaginea este de aproximativ de 4425 de ori mai mare de cât o imagine făcută cu un smartphone obișnuit. Ca să punem în perspectivă această dimensiune, dacă ar fi printată, imaginea ar avea dimensiunea unui teren de fotbal.

„Noul Mulsanne demonstrează cel mai bine atenția la detaliu a Bentley. Am dorit ca această imagine să surprindă atât realitatea legată de nivelul de detalii al mașinilor noastre dar și ambiția brandului Bentley. ” spune Kevin Rose, membru al staff-ului de vânzări Bentley.

Mașina în sine costă 275.000 de lire sterline, aproximativ 403.000 de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.