NASA a ales partenerul pentru zborurile sub orbitale: Blue Origin

blue originAcademia aerospațială a lui Jeff Bezos a primit un contract de la NASA pentru a efectua zboruri suborbitale prin intermediul programului Flight Opportunities. Acest program testează modul în care tehnologiile de urgență se comportă și dacă pot fi folosite în misiunile viitoare.

Potrivit unui raport SpaceNews, înțelegerea aduce în prim plan compania Blue Origin alături de o echipă de cercetători ce pot trimite propuneri de proiecte către NASA. Ulterior, NASA va decide dacă le va finanța sau nu. Această companie va avea și concurentă, pentru că pentru finanțarea NASA se mai luptă  nume grele precum Virgin Galactic, World View Enterprises, Masten Space Systems, Near Space Corporation, și UP Aerospace.

„Ne bucurăm de faptul că Blue Origin s-a alăturat programului Flight Opportunities. Mai mulți furnizori de servicii de zbor permit NASA să demonstreze și să pună la punct anumite tehnologii spațiale, să dezvolte noi soluții pentru programele sale mai rapid și cu un cost mult mai mic” spune Steve Jurczyk, administrator asociat STMD în cadrul NASA.

Momentan, programul Flight Opportunities a finanțat 46 de zboruri din partea a 172 de firme diferite, spun cei de la SpaceNews, citând la rândul lor Jurczyk.

Bezos și Blue Origin au făcut istorie în noiembrie anul trecut, fiind prima companie care a reușit să lanseze o rachetă și să o aterizeze vertical pe Terra. În mod normal, rachetele nu sunt recuperabile, se prăbușesc în oceane după misiune. Așadar, companii precum Blue Origin  și SpaceX lucrează la rachete care pot fi refolosite, cu scopul de a reduce costurile pe viitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.