Minecraft a sărit de 100 de milioane de copii vândute

Cât de popular este jocul Minecraft? Păi din moment ce s-au vândut peste 100 de milioane de copii, este foarte populat. 4 s-au vândut chiar și în Antarctica. 106,859,714 de copii au fost vândute de către producătorul Mojang până la data de 2 iunie, cu o medie de 53,000 de copii zilnice.

„Vrem să mulțumim tuturor celor care cu cumpărat jocul nostru Minecraft , indiferent de platformă. Suntem în continuare cu o ureche la comunitate și suntem conștienți de lucrurile minunate pe care comunitatea le face zilnic. Sunteți minunați” spune Owen Hill, Mojang Creative Communications Director.

Mojang a pus la cale și un infografic pentru acest eveniment, pe care îl puteți vedea ceva mai jos. Acest infografic scoate la iveală faptul că oameni din toate țările lumii au încercat Minecraft, inclusiv în Antarctica.

Minecraft a fost dezvoltat de Markus “Notch” Persson și scos la rampă pentru prima dată în luna mai 2009. Doi ani mai târziu, a fost lansată versiunea pentru PC. Jocul a prins repede, până în iulie 2013 jocul fusese vândut deja în 3 milioane de copii doar pentru Xbox 360.

Pentru celelalte platforme, a intrat mai târziu pe piață (Play Station 4 Play Station 3 și Xbox One). La jumătatea anului 2014, Mojang a fost achiziționată de Microsoft pentru suma de 2,5 miliarde de dolari. În decembrie anul trecut, Minecraft a fost lansat și pentru Wii U.

Vara trecută, fanii au putut gusta Minecraft în variantă VR cu ajutorul Microsoft HoloLens.

Date interesante legate de Minecraft ar mai fi:

  • În aprilie 2015 în Minecraft apare primul caracter feminin, o roșcată pe nume Alex
  • Nu există nici măcar planuri pentru Minecraft 2, compania fiind interesată de dezvoltarea actualei versiuni.505183-minecraft-infographic

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.