5 sfaturi pentru a avea bani tot timpul

Fiecaruia din noi ii surade ideea de a avea tot timpul acces la sume de bani de care sa ne putem servi oricand. Aceasta situatie nu e insa una care sa fie reala, in majoritatea cazurilor, pentru simplul motiv ca de cele mai multe ori apar cheltuieli neasteptate, care ne impiedica sa economisim.

Cum pot face pentru a avea tot timpul bani? Aceasta intrebare este, probabil, pe buzele si in mintea tuturor! Un ghid simplu, in 5 pasi, poate fi secretul perfect de a avea suficiente resurse financiare pe care sa le administrezi dupa bunul plac. Hotararile luate cu privire la bugetul personal trebuie sa includa astfel urmatoarele elemente:

  1. Nevoile trebuie sa fie evaluate corect

Chiar daca producatorii incearca sa te atraga tot timpul, creandu-ti impresia ca ai neaparat nevoie de produsele lor, situatia reala e cu totul alta. Trebuie sa iti stabilesti o lista de prioritati si nevoi, in cazul in care vrei sa fii mai chibzuit cu bugetul propriu.

Cel mai recent smartphone, un model de ultima generatie, nu este o necesitate absoluta pentru tine, daca nu il vei folosi intensiv, zilnic si la aproape maximum de capacitate. La fel, nu iti va fi util nici un televizor ultra HD, 3D, cu un ecran urias. Poate ca nici masina pe care ti-ai dori-o nu e o necesitate absoluta, intrucat poti alege un alt model, cu dotari mai modeste, dar care sa iti satisfaca nevoile.

Daca vrei sa economisesti si sa ai o rezerva de bani tot timpul la dispozitie, limiteaza-te la capitolul achizitii si cumpara doar ceea ce iti serveste unui scop.

  1. Evita sa faci cumparaturi sub impulsul momentului

E cea mai mare greseala pe care o poti face in legatura directa cu sfatul anterior. Pe moment, ti se pare un lucru foarte util, foarte aspectuos, foarte nou si intri intr-un fel de transa in care nu iti doresti nimic altceva decat sa il cumperi.

In majoritatea acestor cazuri, achizitiile facute sunt mai apoi regretate. Gandeste-te foarte bine si cantareste avantajele pe care ti le poate aduce orice obiect, haina sau oricare alt lucru cumparat, pentru ca altfel “vei arunca banii pe fereastra”.

  1. Tine-te tot timpul la curent cu noutatile

In secolul vitezei in care traim poti ramane foarte usor in urma cu noutatile. Chiar si cand vine vorba de a face rost de o suma de bani in cel mai scurt timp, pentru a completa o suma mai mare si pentru a cumpara acel lucru pe care ti-l doresti, ai numeroase variante.

Sigur ai auzit de imprumuturi rapide si fara garantii, sau de posibilitatea de a obtine rapid si usor o suma de bani in schimbul unui bun lasat ca garantie pana la returnarea imprumutului. Vorbesc aici despre case de amanet in principal, care sunt completate de societati care duc imprumuturile la un alt nivel.

Poate ca nu stiai, dar exista in momentul de fata oportunitatea de a obtine imprumuturi cu garantii auto, fie la case de amanet, fie la societati specializate pe acest obiect de activitate. E o alternativa foarte utila in momentul in care ai nevoie urgenta de o suma mai mare de bani, pe care o poti obtine rapid si usor de la o astfel de companie.

Tine-te la curent in mod constant cu toate potentialele surse din care ti-ai putea suplimenta bugetul in caz de nevoie, pentru ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de ele.

  1. Nu te lasa influentat de altii

Cand vine vorba de bugetul tau personal, ia singur deciziile. Daca vei asculta de unii si de altii, nu vei avea decat de pierdut. Chiar daca o ruda, un prieten sau o cunostinta nu iti vrea decat binele, nu inseamna neaparat ca este si persoana cea mai in masura sa iti ofere o recomandare pe plan financiar.

Daca totusi ai nevoie de un sfat, apeleaza la persoane cu experienta in domeniu, la consultanti financiari specializati si documenteaza-te temeinic, la randul tau.

  1. Daca vrei sa ai bani tot timpul, economiseste

Acest ultim sfat este valabil in orice situatie. Nu e obligatoriu sa ai castiguri uriase luna de luna pentru a putea pune o suma deoparte. Economisind lunar, vei reusi sa strangi o suma frumusica de care sa te poti bucura in momentele in care chiar vei avea nevoie.

Tine cont de toate aceste sfaturi, daca ceea ce iti doresti este sa ai tot timpul acces la o oarecare suma de bani de rezerva. Altfel, vei ajunge sa traiesti “de azi pe maine” cum spune romanul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.