Până și aplicațiile celor de la ISIS au început să fie contrafăcute

Se pare că toată lumea are aplicații în ziua de azi. Nu cred că ar trebui să ne surprindă faptul că ISIS, Statul Islamic, de asemenea are aplicații. Se pot instala pe telefoanele Android. Potrivit unui articol de pe Motherboard, ISIS are cel puțin 6 aplicații diferite pe care cei interesați le pot instala pe telefoanele lor. Evident, nu se pot găsi în Google Play Store, însă există .apk-urile pe net. Cine este interesat să vadă despre ce este vorba le poate găsi destul de simplu.

Problema apare însă în momentul în care aplicațiile distribuite prin surse nesigure încep să fie contrafăcute. O mulțime de aplicații ISIS false au început să apară peste tot. Evident, nici cei care le instalează nu verifică sursa, să vadă dacă este reală aplicația sau este una plină de malware. Deocamdată nu știe nimeni care este gruparea ce încearcă să deturneze aplicațiile ISIS și ce au de gând mai exact pe termen mediu și lung. E posibil ca prin intermediul acestor aplicații false, hackerii să facă rost de parolele celorlalte conturi din telefoanele utilizatorilor.

Aplicația care a ieșit la înaintare, prin care se anunță oficial problema de către ISIS este Amaq Agency. Atenționarea sună în felul următor:

„Surse dubioase au lansat o versiune falsă a aplicației Android Amaq Agency, menită să spioneze și să pătrundă în sistemul de securitate. Vă sfătuim să evitați descărcarea aplicației din alte surse în afară de canalele oficiale Amaq. De asemenea vă recomandăm să verificați versiunile oficiale înainte de instalare”

După cum spuneam mai devreme, deocamdată nu se știe cine sunt cei care clonează aplicațiile ISIS, însă cu siguranță o întreagă lume se bucură de acest bruiaj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.