Hackerii au spart conturile de Twitter și Pinterest ale lui Mark Zuckerberg

zuck_pinterest_hackedChiar dacă Mark Zuckerberg conduce cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, se pare că la capitolul securitate este un simplu muritor de rând, ca noi toți de altfel. Nu folosește autentificarea în 2 pași atunci când se loghează pe conturile sale iar acest lucru se pare că i-a adus destul de multe neplăceri zilele acestea. Grupul OurMine a spart conturile de Twitter și Pinterest ale celebrului fondator chiar în acest week-end.

Potrivit unui tweet postat pe contul lui Mark Zuckerberg, tweet care nu venea de la fondatorul Facebook din moment ce acesta nu mai folosise Twitter din 2012, se anunța că parola contului este una dintre cele peste 100 de milioane obținute printr-un atac asupra Linkedin în 2012.

Cei de la Linkedin au confirmat faptul că în 2012 a existat acea breșă de securitate, crezând inițial că este vorba de doar câteva milioane de conturi, însă numărul conturilor compromise a fost mult mai mare. Compania a trimis mailuri utilizatorilor la vremea respectivă să își schimbe parolele, dar se pare că Mark Zuckerberg nu l-a citit.

Tweet-ul postat pe contul de Twitter al lui Mark anunța faptul că parola contului era „dadada”. Mai mult, se pare că și contul de Pinterest al fondatorului Facebook a fost spart, tot de gruparea OurMine, folosind cel mai probabil aceleași parole obținute de la Linkedin.

Potrivit celor de la VentureBeat, contul de Twitter al lui Mark a fost suspendat imediat. După ce lucrurile s-au rezolvat, acesta a revenit online cu acele tweet-uri însă lipsă. Probabil că parola a fost schimbată și eventual măsuri suplimentare de siguranță au fost aplicate. De asemenea, și contul de Pinterest a fost „curățat” de mesajele cu pricina.

“Hey @finkd we got access to your Twitter & Instagram & Pinterest, we are just testing your security , please dm us for contact!,” este unul din tweet-urile OurMine postate pe contul lui Mark de Twitter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.