Intel va produce cipuri pentru următoarea generație de iPhone

Chinul celor de la Intel pentru a se impune pe piața mobilă s-ar putea sfârși curând, căci Apple are de gând să folosească modemurile lor pentru următoarea generație de iPhone. Potrivit surselor, Bloomberg a spus că viitoarele telefoane iPhone care vor fi folosite pe rețeaua americană AT&T  vor avea cipuri Intel. iPhone-urile vândute în China  vor continua să aibă cipuri de la Qualcomm.

Mișcarea aceasta are sens pentru Apple  pentru că astfel își diversifică baza de furnizori la nivel mondial, o bază care pare să se fi rărit în ultima vreme. De asemenea sunt vești bune și pentru cei de la Intel care au pe țeavă câteva cipuri de ultimă generație, însă din păcate nu se ridică la nivelul rivalilor de la Qualcomm sau Samsung.

De fapt, în 2014, Intel a pierdut 4.21 miliarde de dolari potrivit Forbs pe partea de business mobil. În aprilie Intel a anunțat că va disponibiliza 12.000 de angajați din acest mediu mobil și se va axa pe cloud computing. CEO Brian Krzanich a spus atunci că Intel se va concentra pe data center și pe dispozitive inteligente.

Dar pentru a rămâne competitivă, Intel trebuie să participe și în lupta ce se desfășoară pe piața hardware. E un cerc vicios pentru că aceste calculatoare alcătuiesc lumea internetului inteligent și fac legătura dintre realitate și cloud. Astfel, cipurile Intel vor continua să fie folosite în medicină, calculatoare și dispozitive pentru recunoaștere a vocii.

Aicha Evans, directorul diviziei mobile Intel a anunțat în februarie faptul că Intel lucrează la niște modemuri care ar putea să permită transferuri de date mai lente însă mai inteligente pentru viitoarea generație de rețele 5G. E posibil ca acelea să fie cipurile oferite celor de la iPhone prin intermediul acestui parteneriat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.