India respinge planul Google pentru extinderea Street View

Street ViewȘtim cu toții faptul că Street View nu a fost niciodată un proiect bine văzut în India, așa că să nu se mire nimeni dacă în viitorul foarte apropiat proiectul va fi interzis în totalitate. Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului indian, vineri, a fost respins proiectul Street View prin care se dorea extinderea pentru fotografii la 360 de grade. De ce s-a respins? Din motive de securitate.

Când a ajuns Street View în India

În mai 2011 Street View a sosit în India, când camere amplasate pe mașini și triciclete au început să fotografieze străzile din Bangalore. O lună mai târziu, în iunie, Google a suspendat fotografierea după ce a primit o scrisoare de la poliția orașului respectiv. De atunci, Google a continuat să mai adauge imagini din locuri faimoase din India, inclusiv din Taj Mahal, dar nu a mai fotografiat străzile publice așa cum o face în Europa sau Statele Unite.

Nu este singurul loc din lume unde Street View a fost primit cu reticență, în urmă cu 6 ani Google a avut o problemă similară chiar în Germania, iar compania a fost nevoită să blureze identitatea oamenilor din motive de siguranță și intimitate.

În India, Google dorea să extindă procesul de fotografiere dar ideea a fost respinsă anul acesta, potrivit publicației The Hindu. Principala problemă a fost ca de obicei ideea de securitate.

Ce spun mai exact autoritățile indiene

„Ministrul Apărării a spus că nu se poate monitoriza serviciul odată lansat, așa că ar deveni o problemă de siguranță națională” spune un oficial pentru The Hindu.

Facebook este de asemenea una dintre companiile internaționale care a avut probleme în India. Avusese un proiect  de extindere a Free Basics Internet dar Regia de Reglementare în Telecomunicații din India a respins ideea pe motiv că afectează neutralitatea internetului. Câteva zile mai târziu, Facebook a suspendat Free Basics din India.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.