Google pune ochii pe conexiunea Wi-Fi Gigabit. E mai ieftină de cât cea prin cablu

Wi-Fi GigabitAlphabet testează alternativa de buget pentru Google Fiber: Wi-Fi Gigabit. În timpul întrunirii anuale a acționarilor, directorul Eric Schmidt a discutat despre o tehnologie Wi-Fi care ar putea să atingă viteza furnizată în acest moment prin fibră optică.

Care este motivul pentru care Google vrea să renunțe la fibra optică?

Potrivit lui Eric, componentele calculatoarelor și semnalul radio au făcut conexiunea la internet wireless foarte ieftină. În timp ce conexiunile prin cablu sunt mai rapide de cât cele prin unde, furnizând viteze GB/s, Google este nevoit să tragă cablu prin pământ pentru a oferi aceste viteze utilizatorilor săi. Undele radio sunt mult mai ieftine.

Ei bine, Google testează deja tehnologia wireless în Kansas, primul oraș luat în vizor pentru serviciul Fiber, și speră să dețină o rețea funcțională până în 2017 în acea zonă. Din păcate, s-ar putea ca cei care doresc să primească servicii prin unde de la Google să fie nevoiți să instaleze un aparat special în casele lor  pentru a putea capta semnalul.

Schmidt spune că s-a întâlnit săptămâna aceasta cu CEO ALphabet Larry Page, CFO Ruth Porat și alți directori importanți pentru a discuta problema și a vedea care sunt opțiunile.

Când a fost lansat Google Fiber?

În 2012, Google a devenit oficial furnizor de servicii internet prin intermediul Google Fiber. Doi ani mai târziu, gigantul web a lansat un zvon cum că ar adăuga și o rețea Wi-Fi super rapidă serviciilor sale.

Care sunt zonele în care funcționează Google Fiber?

În acest moment, Fiber funcționează în SUA doar, în Austin, Kansas City, (Missouri și Kansas), Nashville, și Provo, urmând să ajungă anul acesta și în Charlotte și Raleigh-Durham, N.C.; Huntsville, Ala.; Salt Lake City, Utah; San Antonio, Tex.; și San Francisco, Calif.

Potențial pentru extinderea serviciului Google Fiber ar mai fi în Chicago, Irvine, Jacksonville, Los Angeles, Louisville, Oklahoma City, Phoenix, Portland (Oreg.), San Diego, San Jose, și Tampa.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply