Project Ara prinde viață în sfârșit. Developer Edition va fi lansat anul acesta

AraTelefonul modular al celor de la Google, așa zisul Project Ara, se apropie tot mai mult de o lansare oficială. De fapt, câțiva norocoși vor avea ocazia să se joace cu acest telefon chiar anul acesta.

Ei bine, potrivit celor de la Google, o ediție destinată developerilor va lua calea curierului anul acesta, probabil prin toamnă.

Cum te poți înscrie pentru a testa telefonul celor de la Google?

Dacă vrei să te înscrii, tot ce trebuie să faci este să completezi un formular pe pagina celor de la Google, unde specifici o anumită arie de interes: vrei să construiești un modul, ai vreo idee pentru un anumit modul deja existent, ai în minte un anumit tip de carcasă pentru acest proiect sau pur și simplu vrei să știi mai mult detalii despre acest telefon care pare să devină un fel de Duke Nukem Forever

Ce va conține kitul Developer Edition

Developer edition va fi un smartphone de 5.3 inch Android + 6 module diferite care pot fi adăugate, scoase, customizate.

Ei bine, la Google I/0, compania a prezentat o mostră în scop demonstrativ. Deși unele componente nu vor putea fi schimbate în primă fază a proiectului, chestii de genul CPU sau memorie Ram, cu siguranță vei putea să schimbi camera cu una superioară. Și partea bună este că nu vei fi nevoit nici măcar să restartezi telefonul pentru aceste înlocuiri.

Pentru a scoate un modul, trebuie să intri la Settings, și să-i dai EJECT cum dădeam pe timpuri la CD-uri și DVD-uri.

Când vei putea cumpăra telefonul Ara al celor de la Google?

Cât despre momentul în care vei putea cumpăra acest telefon, lansarea este așteptată anul acesta. O serie de producători pentru module au fost anunțați, printre care amintim Panasonic, iHealth, Samsung și Sony Picture Home Entertainment…

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.