Raspberry Pi 3 Model B

Producătorii de calculatoare full size au probleme destul de grave în a veni cu ceva nou de fiecare dată când lansează o nouă generație de desktopuri.

Ei bine, cam același lucru se întâmplă și cu Raspberry Pi: toată lumea privește acest calculator drept o mini placă de bază căreia i s-au atașat câteva porturi comune și ușor de identificat.

Da, multă lume nu prea știe nimic despre acest Raspberry Pi, așa că vom discuta în cele ce urmează mai pe îndelete, mai ales că Raspberry Pi 3 Model B vine cu o funcție total nouă: Wi-Fi.

Prețul pentru acest calculator este unul destul de mic, 35 de dolari. Atât a costat de când a apărut primul model, la fel de mult costă și-n ziua de azi.497149-raspberry-pi-3-model-b-ports

Design și specificații Raspberry Pi 3 Model B

Ca și versiunile anterioare, Raspberry Pi 3 Model B are ca dimensiuni 3.5 x 2.5 inci, suficient de micuț cât să încapă într-un buzunar. De asemenea, aceleași porturi sunt identificate, 4 porturi USB, un port HDMI și un port micro USB pentru alimentare.

Referitor la alimentare, cei de la Raspberry recomandă un alimentator de 2.5A în cazul în care ai de gând să conectezi dispozitive pe acele USB-uri care consumă mult curent. Oricum, nu există buton de pornit/oprit. Se trage din priză pur și simplu în momentul în care vrei să-l oprești.

Raspberry Pi 3 Model B are și un slot pentru card microSD pe care să instalezi sistemul de operare. Nu există alt mediu de stocare. Mai avem un port combo pentru jack audio-video și un port LAN. De asemenea, dacă ai de gând să conectezi alte minuni, ai la dispoziție cei 40 pini GPIO . La capitolul conectivitate Wi-Fi Raspberry Pi 3 Model B stă destul de bine, are 802.11n Wi-Fi și Bluetooth LE (aka Bluetooth 4.1).

1 GB RAM este memoria internă a acestui calculator de buzunar, iar în ceea ce privește procesorul este un Broadcom BCM2837 ARM v8 pe 64 biți, quad-core, ce rulează la 1.2 Ghz.

Acesta este Raspberry Pi 3 Model B, un calculator de buzunar destinat bineînțeles celor care au de gând să meșterească ceva inginerie sau pur și simplu celor care doresc să butoneze un calculator mai aparte pe care să-l adapteze la nevoile personale. E ieftin, micuț, cumpărați-l și distrați-vă cu el, mai ales dacă știți Linux.497150-raspberry-pi-3-model-b-usb-and-ethernet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.