UE sancționează Google cu amendă record

GoogleCircul dintre Google și UE se apropie de final. Potrivit The Telegraph, UE va aplica o sancțiune de 3.4 miliarde de dolari drept amendă pentru Google din cauza faptului că această companie a abuzat de poziția de lider pe piață. Dacă ne gândim mai bine, este o sancțiune de 3 ori mai mare față de cea primită de Intel în 2004, după ce Comisia Europeană a scos la iveală faptul că producătorul de cipuri american a abuzat de puterea pe care o deține pentru a oferi reduceri pentru producătorii ce foloseau produsele lor. La acea vreme, 1.06 miliarde de euro a marcat cea mai mare amendă aplicată unei singure companii de către Uniunea Europeană.

E foarte probabil ca Google să doboare recordul cât de curând. Se pare că luna ce vine se va finaliza procesul și pe lângă amenda uriașă, Google va primi și anumite interdicții  în ceea ce privește manipularea rezultatelor căutării în favoarea sa pe propriile produse, în defavoarea rivalilor.

Circul a început încă din 2010 când UE a deschis această anchetă, în urma semnalelor clare că cei de la Google abuzează de poziția de lider în ceea ce privește căutarea pe internet. În 2014, comisia care investiga acest caz au anunțat faptul că s-a ajuns la o înțelegere, însă cazul a fost redeschis  după ce alte reclamații au fost trimise către Comisia Europeană referitoare la abuzuri din partea Google.

Compania americană între timp a fost trasă la răspundere pentru alte minunății precum comportament necompetitiv în ceea ce privește instalarea de aplicații mobile odată cu sistemul de operare Android. Probabil vă aduceți aminte de circul cu Maps, Gmail, Google Now și alte suite Google ce vin o dată cu sistemul de operare Android.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.