Țepele de pe Kickstarter obligă PayPal să schimbe foaia

kickstarterPayPal a decis să înăsprească regulile interne în ceea  ce privește site-urile de croudfunding. Serviciul de plăți mobile nu va avea Purchase Protection (protecție la cumpărare) în momentul în care se efectuează donații către platformele de croudfunding. În plus, nici plățile către agenții guvernamentale sau jocuri de noroc nu vor mai fi eligibile pentru acest program de protecție.

Ce este Purchase Protection?

Purchase Protection permite utilizatorilor să-și ceară banii înapoi  + costurile de expediție pe care aceștia le plătesc în cazul în care achiziția este făcută și vânzătorul nu mai trimite produsul. Este soluția perfectă pentru a te proteja de vânzătorii neserioși, însă această protecție poate deveni o problemă uriașă pentru PayPal în ceea ce privește platformele de croudfunding.

Ce este croudfunding?

Croudfunding permite unor producători prin intermediul platformelor de genul Kickstarter sau Indiegogo să strângă bani pentru diferite proiecte deși nu au produsul. În unele cazuri, acele proiecte se dovedesc a fii niște țepe ordinare, lăsând cu ochii în soare pe cei care le-au finanțat. Dacă plățile se fac prin intermediul PayPal către țepari iar aceștia retrag banii, de unde să mai da PayPal banii înapoi prin Purchase Protection?

Și discutăm despre zeci de mii, uneori sute de mii sau chiar milioane de dolari. În cazul în care cei ce investesc în proiecte pe Kickstarter nu primesc nimic la final, evident își cer banii înapoi.

Este un circ imens legat de faptul că Kickstarter și-a luat mâna de pe asemenea probleme, spunând că cei care investesc în proiecte nu pot să ceară banii înapoi. Odată ce un anumit proiect este finanțat, banii sunt transferați direct în contul celui care l-a inițiat. Dacă ești un investitor își dai seama că e țeapă la mult timp după ce banii au fost deja transferați.

Deocamdată nu se știe câți folosesc serviciul PayPal Purchase Protection pentru proiecte de croudfunding, dar schimbările acestui serviciu dovedesc faptul că este o problemă destul de mare și vor fi implementate începând cu data de 25 iunie

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.