Nimeni nu mai cumpără calculatoare. Vânzările laptop și desktop sunt la nivel de 2011

Ar fi un moment bun pentru cei care fabrică calculatoare să vină cu ceva inovație, căci lucrurile nu merg într-o direcție bună. Canalys  a venit cu un studiu în urma căruia s-a constatat că piața calculatoarelor este în scădere de la an la an, vânzările atingând anul acesta cel mai scăzut nivel din ultimii 5. Calculatoarele reprezintă atât desktop-uri, cât și laptopuri, tablete și 2 în 1, 101 milioane de bucăți vândute în total ultimul an, cu 13% mai puțin față de anul trecut.

Din moment ce acest studiu conține și tablete, cei de la Apple s-au menținut lideri de piață cu peste 14 milioane de bucăți vândute, în ciuda unei scăderi de 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Lenovo este pe locul 2, reușind să vândă cu 25000 de unități mai puțin ca Apple. HP este pe locul 3, urmată de Dell și Samsung. Vedeți graficul de mai jos pentru detalii.503199-canalys-pc-numbers-q1-2016

Există și un sector care a crescut în această perioadă, cel al dispozitivelor 2 în 1. Acestea au avut parte de o creștere de 13%. Cererea de tablete a fost cea mai mică în această perioadă, a scăzut cu 15%, ajungând la 39 de milioane de bucăți vândute în întreaga lume. Într-o declarație, analistul Canalys Tim Coulling spune că există cel mai mic număr de oameni din istorie care caută să-și cumpere primul calculator. Acest fapt la pune la grea încercare industria calculatoarelor din întreaga lume.

„Piața calculatoarelor a avut parte de un start destul de prost și în 2016, e chiar dificil să vezi îmbunătățiri în acest sens în viitor. Nu mai există inovații în acest domeniu. Tabletele au pierdut și ele din interes pe măsură ce piața s-a maturizat și a apărut ideea de saturație. ” spune Coulling.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.