Gata cu furatul clipurilor și postatul lor pe Facebook

FacebookÎn curând, va fi mult mai dificil să înpărtășești pe Facebook clipuri video dacă nu deții drepturi de autor. Să fie oare capacul pus celor care fură cu nesimțire de pe YouTube, de pe Facebook, de oriunde clipuri în disperarea de a deveni populari pe această rețea de socializare? Ei bine, apare o nouă unealtă pentru cea mai mare rețea de socializare din lume, anunțată la conferința developerilor F8 de la San Francisco. Unealta este numită Rights Manager – pe românește Manager de Drepturi și va permite autorilor de content să impună reguli legate de modul în care poate fi folosit pe Facebook.

Proprietarii de clipuri pot să uploadeze o listă cu contentul pe care vor să îl monitorizeze și să îl protejeze, alături de o listă albă cu pofilele sau paginile de Facebook care pot folosi clipurile cu pricina. Cei care doresc unealta, trebuie să aplice pentru ea, nu va fi implementată automat tuturor conturilor ca un update al platformei în sine.

Cei de la Facebook spun că este doar începutul, este primul pas în cadrul unui proces ce dorește să stârpească pe cei care folosesc clipurile în mod fraudulos din cauza raporturilor tot mai dese de furt de conținut în cardul acestei rețele de socializare. Așadar, pe lângă acest Rights Manager, Facebook va updata și politicile de proprietate intelectuală.  Acest lucru se va aplica și pentru clipurile LIVE.

Era necesară această unealtă, această abordare pentru că în ultimii ani, Facebook a explodat pur și simplu din punct de vedere al cantității de clipuri video postate de utilizatori. Această explozie a adus drept urmare tot mai multe reclamații de furt. Deocamdată nu e clar cum vor fi stârpite furturile pentru că Google se luptă cu acest flagel al furturilor intelectuale de ani de zile și nu a reușit să facă mare brânză.

One Response

  1. Ciprian Lospa Apr 19, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.