Aviz companiilor: au sosit boții pentru Facebook Chat

Facebook ChatDe vreo câteva luni bune se tot zvonește că Facebook ar introduce boții pentru chat dar nimic nu s-a confirmat. Ei bine, ieri, la conferința developerilor F8 de la San Francisco, Mark Zuckerberg a spart gheața și a prezentat boții pentru Facebook Chat. Corect, au fost introduși, foarte bine, dar acum apare întrebarea elementară: cum dai de ei astfel încât să poți intra în conversație cu brandul / compania ta preferat/ă.

Răspunsul este: un simplu search. Tot ce trebuie să faci este să intri pe Facebook Messenger și să tastezi în căsuța „search” de exemplu Uber, o să vezi că apare câmpul numit Bots And Business. Trebuie să reții că nu poți găsi acești boți de cât prin Facebook Messenger, varianta desktop sau mobilă. Nu funcționează prin Facebook.

De obicei, bot-ul are un simbol micuț al aplicației Messenger, o mică bulină albastră. Evident, această funcție fiind una nouă, nu vă așteptați să existe pentru absolut toate companiile. Va dura ceva până când acestea se vor pune în trend și vor pune la punct acești boți care să vă ofere informații prețioase fără să mai sunați pe nimeni, fără să mai trimiteți mailuri sau să completați formulare.

După cum spuneam mai sus, acești boți au fost de mult timp așteptați pentru Facebook Chat și sincer să fiu sunt puțin surprins de modul lent în care companiile acum îl adoptă. Poate că nu s-a propagat destul de rapid vestea în rândul lumii sau poate că au nevoie de ceva mai mult timp pentru a programa. Nu toată lumea dispune de resursele CNN sau UBER ca să vină cu robotul într-o zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.