Tesla Model 3 a rupt gura târgului

Model 3Model 3 a făcut o impresie destul de bună iubitorilor de mașini electrice. Tesla s-ar putea strânge 14 miliarde de dolari conform pre-comenzilor.

„Bucuria noastră este imensă. Am primit mai mult de 325,000 de pre-comenzi, care corespund cu 14 miliarde de dolari dacă se vor vinde exact acest număr de mașini. Este cea mai importantă lansare de produs din istoria Tesla” anunță compania într-o postare pe blog.

Cifrele au început deja să fie criticate pentru că Apple de exemplu, a vândut 13 milioane de iPhone 6s și iPhone 6s Plus în primele 3 zile de la lansare, să nu mai pomenim de cele 1 milion de pre-comenzi pentru 4s din 2011 și cele 1 milion de PS4 vândute în 2013 în 24 de ore. Cei de la Tesla nu au dat detalii cum au ajuns la aceste cifre, lăsând loc de interpretare și cârcotă.

Deocamdată, cifrele sunt foarte entuziaste pentru o companie atât de mică precum Tesla. Poate prea entuziaste conform criticilor. Tesla nu se compară nici pe departe cu gigantul Apple sau magnatul Sony. Dacă mai punem la socoteală că Tesla vinde și produse extrem de scumpe… Dacă mai punem la socoteală că produsele Tesla sunt departe de a fi 100% perfecte sau utilizabile în orice condiții…

La 24 de ore de la startul pre-comenzilor, la 35,000 de dolari cât costă Model 3, Elon Musk CEO Tesla spune că trebuie regândit planul de producție pentru că s-au primit mai multe cereri de cât se așteptase. La finalul zilei, peste 180,000 de pre-comenzi fuseseră înregistrate. După 24 de ore, prețul mașinii a crescut deja la 42,000 de dolari iar compania se laudă cu 7,5 miliarde de dolari într-o zi.

Pentru a face pre-comandă pentru Model 3, oamenii au fost nevoiți să achite o garanție de 1000 de dolari. Statistic vorbind, 5% dintre cei care au făcut precomenzi au comandat 2 mașini (maxim permis)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.