SpaceX a reușit în sfârșit să aterizeze prima rachetă în largul mării

spacexÎncercările precedente de a ateriza pe oceane o rachetă trimisă în cosmos au eșuat lamentabil pentru cei de la SpaceX. Au încercat, au tot încercat și iată că în cele din urmă au reușit. Vineri, 8 aprilie, o zi istorică pentru domeniul științei, SpaceX a aterizat prima rachetă pe o platformă  din Oceanul Atlantic. Însuși Președintele Barack Obama a fost impresionat de această reușită și a felicitat pe cei de la SpaceX prin intermediul Twitter, cărora le-a transmis:

„Felicitări SpaceX pentru reușită. Din cauza inovațiilor aduse de voi și de NASA, America este lider în explorarea cosmosului”

După lansarea de la ora 4:43 PM, racheta a folosit combustibilul pe care-l avea pentru a reintra în atmosferă și să aterizeze calm, lin, fără probleme pe o platformă din Oceanul Atlantic. De ce s-a optat pentru a ateriza în Ocean? Păi e destul de simplu, pentru a reîntoarce racheta înapoi pe pământ, ar fi fost nevoie de mult mai mult combustibil, traiectoria ar fi fost mult deformată față de cea naturală. Oceanul situându-se în vecinătate, s-a putut renunța la combustibilul în plus și ateriza pe platformă.

„E încă un pas către stele. Pentru a reuși să deschidem această poartă către stele, trebuie să putem refolosi rachetele pe care le trimitem în cosmos.” Spune Elon Musk, fondatorul SpaceX pentru Wahsington Post.

Trebuie să mai precizăm faptul că SpaceX a aterizat racheta Falcon 9 pe uscat de câteva ori înainte, dar în mijlocul oceanului niciodată. Lansarea de vineri a servit pentru trimiterea de provizii către Stația Spațială Internațională prin intermediul capsulei Dragon. Peste 3 tone de provizii au fost trimise în cosmos către echipajul de pe Stația Spațială Internațională pentru ca aceștia să-ți poată duce la bun sfârșit investigațiile.

Capsula Dragon se va întoarce și ea pe pământ peste o lună, în Oceanul Pacific, lângă coasta din California.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.