ROOT – robotul care ne învață copii ce înseamnă un limbaj de programare

root robot

Când întrebi un copil ce vrea să se facă în momentul în care o să crească, îți va spune că vrea să se facă doctor, pompier, polițist, Elsa din Frozen, cine știe ce alte meserii despre care au auzit în diverse împrejurări. Programator, nu va spune nici unul. Ei bine, cei de la Harvard Wyss Institute au găsit o metodă ingenioasă și foarte cool prin care pot încuraja pe cei mici să devină programatori.

Harvard Wyss Institute a pus la cale un robot numit ROOT, un robot cel puțin adorabil care se mișcă și desenează, încurajează curiozitatea pentru programare  și dezvoltă creativitatea.

Spre deosebire de site-urile cu tutoriale care te învață programarea ca pe o activitate individuală, programarea cu ajutorul roboților este o experiență dinamică moștenită, se arată pe site-ul produsului.

„Robotul, mediul înconjurător și copiii interacționează între ei, stimulând elevii să vină cu soluții diverse pentru anumite probleme”

Robotul ROOT este conceput  pentru a putea fi folosit în orice sală de clasă, bazându-se pe sistemul educațional deja existent în SUA – internet Wi-Fi, tablete pentru elevi, table magnetice.

„Oamenii iubesc roboții. Au un aspect impunător indiferent de vârsta celor care-i privesc, făcând relațiile mult mai interesante de cât o simplă imagine afișată pe un monitor”

Wyss Institute se așteaptă ca acest robot să fie gata de pus în vânzare anul viitor în 2017.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.