Marina americană va școli pentru 5 ani militari și civili în securitate cibernetică

HMS CHATHAM F87

HMS CHATHAM F87

Marina americană plănuiește să implementeze un program de training pe o perioadă de 5 ani prin care atât civili cât și personal militar vor fi școliți în securitate cibernetică. Această instituție este dispusă să ofere nici mai mult nici mai puțin de 26 de milioane de dolari celor care vor putea să implementeze acest program, celor care îl vor putea transforma în realitate.

Ce fel de cursuri vor fi predate în cadrul acestui program de instruire în securitate cibernetică

Marina americană este în căutare de contracte cu afaceri mici și mijlocii cu care să dezvolte online și offline cursuri în urma cărora personalul militar să primească certificări în securitate cibernetică. Pe lângă aceste cursuri, compania ce va câștiga licitația va trebui să dezvolte și următoarele cursuri:

  • Network Traffic Analysis
  • Cyber Threat Detection and Mitigation
  • Reverse Engineering Malware
  • Advanced Digital Media Forensics
  • Advanced Adversary Tactics

Cursurile vor acoperi de asemenea și softuri de genul Metasploit Pro folosit pentru teste de penetrare în rețele de calculatoare, alături de Cobalt Strike pentru a emula amenințări.

Acest contract face parte dintr-un proiect mult mai amplu al Marinei Militare SUA  legat de securitatea cibernetică. Conform publicației Fedscoop, Marina SUA a alocat 300 de milioane de dolari pentru programe de instruire în securitate cibernetică în 2016. Ofertele pentru licitație sunt așteptate până pe data de 12 mai și au prioritate firmele mici. Se desfășoară pe o perioadă de 3 ani cu posibilitatea de prelungire încă un an sau doi, deci în total 5 ani.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.