LightningStrike X-Plane – funcționează ca un elicopter dar zboară ca un avion cu reacție

LightningStrike X-Plane

O versiune în miniatură a DARPA X-Plane a terminat cu brio primele teste de zbor. DARPA a anunțat luna trecută faptul că a încheiat un contract cu Aurora Flight Sciences prin intermediul căruia aceștia vor trebui să construiască un avion experimental care să funcționeze asemenea unui elicopter dar să zboare ca un avion cu reacție.

Acum, Aurora a testat cu succes versiunea în miniatură a avionului  numit LightningStrike X-Plane care cântărește sub 150 de kg (20% din mărimea avionului real VTOL X-Plane pe care Aurora trebuie să îl construiască în următorii 2 ani). Au folosit o combinație de fibră de carbon și plastic FDM imprimat 3D pentru a menține această greutate optimă.

Avionul în miniatură și-a luat zborul , a survolat , a zburat și a aterizat. Totul s-a petrecut la o bază militară din SUA și a fost controlat de personalul Aurora prin intermediul telecomenzilor.

 

„Primul zbor  este foarte important, confirmarea inițială că ambele controale funcționează și că designul aerodinamic este unul corespunzător se aliniază cu așteptările noastre. ” spune Tom Clancy CTP Aurora.

DARPA speră ca tehnologia dezvoltată de ei va ajuta companiile transportatoare. În final, drona lor s-a înălțat la cer și a funcționat normal în timpul testelor.

Avionul real ce urmează să fie construit va putea să care sute de kilograme și să se deplaseze cu viteze de până la 800 km/h. Ca și destinație, pe lângă transport cargo ar putea fi folosit și în misiuni umanitare ori în scop militar în zone de război pentru a duce arme și alimente, fără sămai fie pusă la risc viața pilotului.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.