Intel concediază 12.000 de oameni

Intel concediază 12000

Intel concediază 12000 de oameni în urma inițiativei de restructurare menită să transforme compania dintr-una bazată pe calculatoare într-una care se bazează pe soluții Cloud și internet of things.

Producătorul de cipuri spune că reducerile de personal vor afecta aproximativ 11% din angajații companiei la nivel mondial. Intel plănuiește să finalizeze restructurarea până la mijlocul anului 2017 prin intermediul unor plecări voluntare și involuntare, a reevaluărilor programelor active și multe altele.

Cei mai mulți angajați urmează să primească vestea cea mare în următoarele 60 de zile deși unele concedieri vor avea loc abia peste un an de zile. Intel spune că se așteaptă la o economie de 750 de milioane de dolari anul acesta și o economie de 1,4 miliarde de dolari până la mijlocul anului 2017 când restructurarea va fi finalizată.

Ce spune despre cei 12000 de concediațiCEO Intel, Brian Krzanich

„Nu este genul de decizie pe care o poți lua ușor. Spunem la revedere colegilor care au jucat un rol foarte important în succesul companiei Intel de-a lungul timpului. Îi vom ajuta pe aceștia să se reintegreze în alte companii cu cel mai mare drag și cu respect deplin” spune CEO Intel, Brian Krzanich.

Brian Krzanich. Mai spune că în acest moment, prioritar pentru Intel sunt data center-ul și afacerile care se bazează pe internet of things. Aceste două nișe au atras anul trecut nici mai mult nici mai puțin de 2,2 miliarde de dolari , aproape jumătate din cifra de afaceri a companiei.

„Rezultatele de anul trecut au demonstrat faptul că o strategie bine implementată va ajuta compania să se dezvolte. Aceste acțiuni au un impact pozitiv pe termen lung, care vor asigura supremația Intel în ceea ce privește lumea inteligentă, conectată la internet. Sunt încrezător că ne vom transforma într-o companie mai productivă” spune Brian Krzanich.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.