DJI lansează drona de 4600 de dolari destinată profesioniștilor

drona M600

Sâmbătă, DJI a adus în fața publicului larg următoarea generație de Matrice 600, o platformă aeriană destinată fotografilor profesioniști și producătorilor de film. Da, este vorba despre o dronă destinată sectorului industrial, de aici și costul extrem de ridicat de 4600 de dolari.

Noua platformă are o telecomandă A3 și tehnologie avansată de transmitere a semnalului video, UAV-ul putând să captureze destul de multe carde pe secundă și să transmită video LIVE la calitate HD de la o distanță de 5 kilometri.

„M600 este cea mai puternică platformă profesională – și cea mai simplu de utilizat – pe care DJI a produs-o vreodată. Am pre-programat datele din M600 în controllerul A3 astfel încât să reducem timpul necesar pentru pregătiri. Ne apropiem tot mai mult de vremea în care pentru a zbura o dronă profesională nu va mai fi nevoie de nici un setup, va fi ca o joacă de copii” spune Senior Product Manager Paul Pan.

M600 este alimentată de 6 baterii inteligente cu ajutorul cărora poate sta în aer până la 36 de minute cu o cameră Zenmuse X5, și până la 16 minute cu o cameră video mai mare, dar nu mai grea de 6 kg. Acele 6 baterii pot fi oprite și pornite în funcție de sarcină dar și în caz de defectare a uneia dintre ele.

Trenul de aterizare retractabil permite utilizatorilor să filmeze clipuri la 360 de grade fără ca acestea să fie obstrucționate de absolut nimic.

Ei bine, cum lucrurile bune nu sunt niciodată ieftine, nici această M600 nu este departe de adevăr. Deși are inclus controllerul A3 cu Landingbridge 2 și un set de baterii, drona costă 4599 dolari. Păi dacă mai pui și unDJI Ronin-MX, te sare de 6000 de dolari, căci Ronin-MX costă 1600 de dolari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.