Camera FLIR Boson – inteligență artificială integrată într-o cameră video

FLIR Boson

Flir Systems este o companie care și-a făcut un renume în sectorul de imaginilor termice. Acum, a semnat un parteneriat cu Movidius prin intermediul căruia să ducă un pas mai departe acest sector al imaginilor termice. Compania a anunțat luni faptul că Flir Boson, ultima cameră termică scoasă pe piață, va veni cu o unitate de procesare Movidius Myriad 2 Vision.  Această combinație va crea un singur nucleu pentru imagine, fapt ce va ajuta inteligența artificială să intre în scenă.

„Suntem, încântați să lucrăm cu  Movidius și să scoatem astfel pe piață atât de multă tehnologie comprimată într-o carcasă atât de mică. Cu ajutorul sistemelor înglobate în cipuri și a inteligenței artificiale provenită de la Movidius, am reușit să activăm nucleele Flir pentru a capta mai multe informații prin intermediul senzorilor” spune Andy Teich, Președinte și CEO of Flir Systems.

Ideea din spatele acestui parteneriat este una destul de simplă: camerele trebuie să înțeleagă lucrurile pe care le filmează. În timp ce Flir are deja capacitatea de a vedea imagini termice, adăugarea modulului Movidius Myriad 2 îi oferă context. Cu alte cuvinte, senzorul camerei va putea oferi calculatorului încorporat în aceasta informații legate de lucrurile filmate.

„Flir va fi o cameră esențială în integrarea imaginilor computerizate în aplicații de genul securității casei, dronelor, forțelor de ordine și de apărare” spune CEOMovidiusRemi El-Ouazzane într-o declarație…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply