BOSCH SAU VARTA?

acumulatori

Moment de tristă amintire decesul bateriei de la mașină. De ce? Păi pentru că înseamnă o cheltuială în plus pentru șofer. În România, oamenii nu vor să investească în mașini sau să le întrețină. Ar fi perfect dacă autovehiculului ar fi conceput drept un adevărat perpetuum mobile, să nu se strice nimic niciodată la el, să ne țină o viață. Ei bine, povești.

Mașinile se strică și asta destul de des. Cât despre baterie, este un simplu consumabil, indiferent că discutăm despre acumulatori auto Bosch sau no name. E drept, Bosch o să țină mai mult dar nu toată lumea își permite. Sunt mai scumpe. Și de ce bateria care vine cu mașina din fabrică ține 7-8 ani? Una din comerț nu trece de 3.

De ce bateriile cu care mașinile vin din fabrică țin mult mai mult

Ei bine, cred că toți v-ați pus această întrebare, destul de logică după părerea mea. Păi motivele sunt destul de multe, printre care amintim:

  • Stocurile de baterii sunt relativ noi în fabrică, rulându-se X număr de mașini zilnic, producătorii de mașini lucrează cu fabricile de baterii și primesc acumulatori abia scoși de pe bandă. În magazinele de piese de schimb, bateriile zac ani de zile până să ajungă la un client, e normal să țină mult mai puțin. Sau prin depozite, sau cine știe pe unde mai zac ele.
  • Nu intervine chinezul. Bateriile care sunt puse pe mașini sunt din sursă sigură, nu sunt contrafăcute. Știm cu toții ce înseamnă piața auto din România, cel puțin sectorul acesta al accesoriilor, pieselor de schimb și consumabilelor.

Bosch sau Varta?

Cred că mulți dintre voi ați avut această dilemă. Adică ați avut dilema bateriei pe care să mergeți, Bosch sau Varta. Din punctul meu de vedere, aș merge pe Varta pentru că am avut niște experiențe destul de interesante cu o baterie de genul. Nu zic despre Bosch că ar fi mai puțin bune, dar nu pot să recomand ceva ce nu am folosit.

Acum vreun an am cumpărat o baterie Varta care m-a trecut două ierni și pe care am folosit-o vreo câteva luni fără alternator. Cine e mecanic sau mai ancorat în domeniul auto știe ce uzura apare pentru o baterie dacă o încarci așa la redresor o dată pe săptămână. Și e încă foarte bună, nu are nici cea mai mică problemă. Deci, din acest motiv, vă recomand Varta.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.