Beverly Hills vrea transport public de persoane cu vehicule fără pilot

Vor der Baustelle (Highway Pilot ON)

Vor der Baustelle (Highway Pilot ON)

Mașinile fără pilot ar putea da buzna cât decurând pe străzile din Beverly Hills, California, întrucât Consiliul Primăriei  a anunțat săptămâna trecută că va începe testele pentru vehicule autonome cu scopul de a  moderniza sistemul public de transport.

Potrivit primarului John Mirisch, se dorește decongestionarea traficului, eliminarea de pe șosele a milioanelor de mașini personale care circulă zilnic prin Beverly Hills și nu în ultimul rând, conectarea locuitorilor orașului la cea mai apropiată viitoare stație a sistemului de transport de mare viteză din Los Angeles.

„Este un pas foarte important pentru Beverly Hills și, sperăm că pentru întreaga regiune” spune Mirisch într-o declarație.

Consiliul a cercetat această problemă a vehiculelor fără pilot și au ajuns la concluzia că un asemenea  proiect este posibil din cauza bunei infrastructuri de fibră optică pe care Beverly Hills o are în acest moment. Cât despre vehicule, nu există pe piață ceva ce va fi folosit în acest sistem, însă există bunăvoința de a aștepta 2-5 ani în speranța că un producător va veni cu o soluție.

Există în acest moment o rețea publică de transport persoane bazată pe mașini electrice, în sudul Californiei. Este ceea ce oameni precum Elon Musk au visat din totdeauna, să decongestioneze circulația. Mai puțină poluare. Proiectul din Beverly Hills este unul asemănător cu cel din San Diego de anul trecut, unde mașini precum cele de golf, electrice și autonome, tund iarba și livrează legume celor ce apelează la asemenea servicii.

Oricum, proiectul de la Beverly Hills este mult mai serios față de cele ale celorlalte orașe, drept dovadă viitorii clienți ai acestor mijloace de transport autonome vor putea să folosească smartphone-urile gen UBER-style, pentru a le solicita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.