Area 120 – proiectul prin care Google va finanța proiectele propriilor angajați

area 120

Să ajungi să lucrezi pentru Google nu-i lucru puțin pentru că gigantul căutărilor pe internet nu acceptă mediocritatea. Doar cei mai buni sunt selectați și probabil mulți dintre voi o să vă întrebați de ce există și foarte mulți care pleacă de la Google. Ei bine, pentru mulți, Google nu este ținta finală pentru că aleg să pornească pe cont propriu.

Ei bine, Google nu-i prost și s-a gândit la o variantă prin care să țină oamenii în firmă și evident, să facă ceva bani. De ce să plece oamenii să caute finanțare în alte părți când le poate oferi chiar gigantul banii de care au nevoie? Cred că este o decizie foarte bune pentru că toate proiectele dezvoltate de cineva care lucrează la Google vor avea succes. E o investiție foarte bună zic eu…

Ei bine, astăzi cei care doresc să pornească pe cont propriu nu trebuie să mai plece din Google. Potrivit ultimelor rapoarte, Google susține startup-urile angajaților prin intermediul unui proiect numit Area 120. Așadar, angajații care doresc să lanseze noi proiecte pot aplica la acest program doar prin simpla trimitere a planului de afacere la Google.

Dacă Google va accepta planul și îl consideră interesant, poți lucra full time sau part time la proiect. Deși deocamdată nu știm sigur ce primește Google în schimbul acestui tip de finanțare, cu siguranță discutăm despre ceva beneficii financiare pentru că Google nu e casă de binefacere. Rămâne de văzut care-i exact șpilul cu acest proiect Area 120 al celor de la Google. E prematur deocamdată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.