Apple a reciclat aur în valoare de 40 de milioane de dolari din propriile dispozitive

apple

Reciclarea poate să dea multora bătăi de cap, dar este benefică pentru mediul înconjurător. Evident, nu cred că s-a pricopsit nimeni că a dus la reciclat câteva lucruri, indiferent de natura acestora. Dar, pentru companii de taliul celor de la Apple, care pot folosi în propriile dispozitive niște componente destul de scumpe, reciclarea este un ideal și o mană cerească.

Prin reciclare, nu numai că se pot extrage componente perfect funcționale din dispozitive și refolosi, dar se pot de asemenea topi lucrurile ce nu pot fi valorificate prin dezmembrare și obține din ele materiale din care se fabrică noi componente. Și dacă vi se pare că discutăm despre un proces destul de dureros, Apple a adus la viață robotul Liam care se ocupă de dezasamblarea telefoanelor. Deși nu știm cât a costat acest robot, știm cam câte resurse reciclează Apple.

Joia trecută, Apple a anunțat Raportul de Responsabilitate Ecologică pentru anul fiscal 2015

Suntem mai interesați ca niciodată să economisim resurse. În 2015, am trimis către depozitele de deșeuri peste 4000 de tone de e-waste. Recent, am pus la punct robotul Liam, care poate dezasambla un iPhone în doar 11 secunde și separa componentele în funcție de calitate, astfel încât să poată fi reciclate perfect. Robotul Liam este un experiment pentru tehnologia reciclării  și sperăm ca și alții să fie inspirați de acesta” se spune în raport.

Potrivit Apple, compania a recuperat peste 2700 tone resurse în 2015, din care 997 kilograme de aur, ce au o valoare de piață de peste 40 de milioane de dolari. E o cantitate imensă dacă stai să te gândești că un simplu iPhone nu conține mai mult de 30 de miligrame de aur în componentele interne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.