Noua strategie Google pentru clienții business Cloud

GoogleDin cauza eforturilor de a încuraja utilizatorii să folosească servicii precum Google Apps for Business și Google Cloud, gigantul căutărilor  dorește să facă noi achiziții.

Potrivit celor de la Re/code, Google a pus ochii pe niște companii ai căror clienți pot deveni cu ușurință clienți ai serviciilor Google Business. Raportul include companii precum Shopify, Metavine, CallidusCloud, Xactly, și Namely, însă deocamdată nu se cunosc prea multe date, e debutul doar.

Aceste companii mai sus menționate oferă o gamă largă de servicii. De exemplu, Shopify este o platforma e-commerce, Namely se ocupă cu organizarea resurselor umane. Metavine în schimb este o aplicație cloud destinată companiilor. Discutăm despre niște achiziții destul de importante mai ales că nu sunt firme micuțe, de buzunar.

Deși Google nu pare să dea importanță achizițiilor în sine, vă asigur că își alege foarte bine pe cei cu care semnează parteneriate. Cu alte cuvinte, sunt niște achiziții bine gândite de cei de la Google, cum de altfel ne-a și obișnuit gigantul.

Mișcarea Google vine într-o perioadă în care compania pune cărămidă peste cărămidă în procesul de întărire a serviciilor și produselor business, încercând să țină pasul cu Amazon și Microsoft.

„De la Gmail la Docs, la Chromebook, la Google Cloud Platform, ajutăm milioane de antreprenori să își integreze produsele și serviciile cu ideea de cloud. De fapt, peste 60% dintre cele mai mari 500 de companii din lume folosesc servicii Google. Avem un datacenter extraordinar, mult superior concurenței, fapt ce o să ne permită să oferim un raport calitate-preț mai bun. ” scrie Google CEO Sundar Pichai într-o postare pe blog.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply