Intel înfige cuțitul în spate celor care nu au plan de upgrade la Windows 10

Combinarea pieselor vechi de calculator cu cele noi nu ar trebui să te îngrijoreze atât de tare. Totuși, în cazul cipurilor Skylake ale celor de la Intel, s-ar putea să ai dezavantaje. De exemplu: Dacă folosești un procesor Intel Skylake, ai termen de upgrade la Windows 10 până la 17 iulie 2017. Altfel, vei avea acces doar la updateuri de securitate. Pentru a avea acces la toate update-urile, vei fi nevoit să faci update la Windows 10.

Așa cum probabil v-ați aștepta, vestea nu e prea îmbucurătoare pentru cei care nu se grăbesc să renunțe la sisteme de operare precum Windows 7 sau Windows 8.1. Discutăm aici și despre foarte mulți clienți business care au calculatoare de ultimă generație, dar nu au posibilitatea să facă update la Windows 10 și sunt multe motive pentru care nu pot face treaba asta.

Așadar, Microsoft a prelungit deadline-ul pentru update la Windows 10. În acest moment, ai încă un an pentru a face upgrade la Windows 10 dacă folosești cipurile Skylake în combinație cu Windows 7 sau Windows 8.1.

În principiu, deadline-ul pentru updates al sistemelor de operare Windows 7 și 8.1 combinate cu procesoarele Skylake va fi 17 iulie 2018. La acea dată, utilizatorii de asemenea sisteme de asemenea sisteme de operare vor primi doar update-uri critice, ce țin de securitate. Acest lucru se va întâmpla până la finalul perioadei de suport, 14 ianuarie 2020 pentru Windows 7 și 10 ianuarie 2023 pentru Windows 8.

„Această decizie are ca scop convingerea clienților pentru cumpărarea de hardware modern, la pachet cu Windows 10. Cei care vor face update la Windows 10 și au procesoare Skylake, vor avea acces deplin la funcțiile sistemului de operare și vor beneficia de maximum posibil oferit de componentele PC. De exemplu, comparat cu Windows 7, în momentul în care un calculator Skylake este combinat cu Windows 10, oferă o grafică mai bună de 30 de ori și o durată de viață a bateriei de 3 ori mai mare dacă discutăm despre laptopuri. ” scrie Jeremy Korst, manager Microsoft Windows.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.